dijous, 26 de gener del 2012

TETO i LA MITJA MARATÓ DE SANTA POLA

Teto Ruiz Nogués, triatleta per aquesta temporada 2012 en el nostre Club Triatló Guadassuar ens conta la seua experiència en la Mitja Marató de Santa Pola. Enhorabona Teto per la prova i per anar superant tots els problemes que has arrossegat la temporada pasada. 

Vaig a estrenar-me a la web del club, i com millor que fent-ho contant que he fet la Mitja Marató de Santa Pola, i m'ha encantat. El dia començava ben matí, manies meues i que soc "un cul de mal asiento" quan he de fer alguna cursa, siga per a competir o per fer-la, com era este el cas. Total, que a les 7 del matí en peu i a desdijunar, i això que la carrera començava a les 10.30. Però com he comentat, manies que té una.

Tot genial, de ma casa al inici de la cursa calfant al trotet, veient l'ambient, escoltant la musiqueta d'animació,i  jo molt contenta d'estar ahí per diversos motius: el primer i principal, perquè era la prova que havia de fer-li al genoll, ja que porte arrastrant lessions a aquestes articulacions més d'un any (bufff quan de temps ja...), i el segon motiu, es que anava a correr al poble on visc i treballe, així que l'animació per part dels meus alumnes i companys de treball estava asegurada.

L'eixida va ser puntual, a les 10.30 amb una música que hem feia tindre els pels de punta. I comencem...trotant i amb la gent amuntonada, que et portava quasi sense fer res. Les traques i coets sonant, la gent cridant i 8.500 persones corrent...si si, una passada! Comenten que ha sigut l'any que més gent ha vingut.

Bé, els 2 primers kms els vaig fer quasi sense enterar-me i ben apegaeta a la gent del voltant. Poquet a poquet el mogolló de gent es feia una mica més dispersa, però tampoc molt, ja que la gent seguia marcant el ritmet i buscaes el huequet per on trotar sense que et pegaren colçades involuntaries. Per fi marque el meu ritme, tranquilet i còmode, gaudint de la gent que allí estava animant i passant-seu igual de be que jo. I que dir dels grups de rock tocant i cantant en directe!! si si, al menys hi havien tres grups animant i cantant a la gent!!!! una passada. Tot anava genial, em trobava be de cametes, però vaig cometre l'error de beure. Dic l'error perquè se que no em senta be beure quan correc, i al km 15 vaig pegar trago i va ser als dos segons quan em vaig començar a notar un dolor molt intens al costat, el típic flato ...que em va fer parar per un moment i caminar perquè era insoportable. Aquest doloret em va acompanyar fins entrar en meta, però em va donar "subidón" vore a la meua gent, a gent del club d'ací animant-me i que de quan en quan quede per a entrenar, als meus alumnes, que estaven contentíssims de col·laborar donant aigua als corredors, i com no, a la seua profe!! entre uns i altres, feren que els últims kms semblaren més curts.

El principal objectiu es va aconseguir multiplicat per mil, que era gaudir, i l'altre objectiu que era posar a prova el genoll també em va anar be, així que li pose un deu a esta mitja. L’any que ve tornaré segur!

dilluns, 23 de gener del 2012

EL CLUB TRIATLÓ GUADASSUAR ESTARÀ AL EXTREME-MAN 226 DE SALOU

El Club Triatló Guadassuar estarà representat per Daniel Fuertes Gimeno al EXTREME MAN 226 de Salou.

Serà el 3 de juny quant Dani tindrà que afrontar aquesta prova sobre la distància Ironman: 3,8km de natació - 180km de ciclisme - 42,2km de carrera a peu, per tal de completar els 226km.

Aquest serà el segon Ironman per a Dani després del magnífic debut del passat 2011 en Roth. 

Amb aquest, ja tenim confirmats 2 participacions en la distància Ironman en aquesta temporada 2012, Mario en Lanzarote el 19 de maig i Dani el 3 de juny.

Hi haurà alguna sorpresa més? Es possible.

dimecres, 18 de gener del 2012

ULTRA TRAIL GR10 XTREM 2012. DE SEGUR QUÈ REPETIREM L'EXPERIÈNCIA.

El passat disabte 14 de gener, Dani, Juan Carlos i Mario, vàrem participar en el GR10 XTREM. Aquesta prova consisteix en fer tot el recorregut del GR10 en la Comunitat Valenciana sense parar i en un temps màxim de 20h. La distància ha recorrer va ser de 93 km, amb un desnivell acumulat de 6800 metres, distància entre Puçol i la Pobleta, al costat de Andilla. 300 vàren ser els participants, dels quals uns 50 es vàren tindre que retirar per la duressa de la mateixa.


El repte era un dels més grans que haviem participat, i les expectatives es van complir. Moltes hores corrent, començant hores abans de fer-se de dia i acaban ja entrada la nit.

3:00h. Sona el despertador i comença el dia. Canvi ràpid de la rova i última revisió del material per tal de no oblidar res. Desdejuni rapidet, per la meua part, pasta que no entrava a eixes hores del matí, però que després m’ajudaria durant el desenvolupament de la prova, unes galletes per a la furgona i cap a baix.

3:30h. Xali, el presi, ja estava baix de casa. El tio venia a portar-nos a Puçol sense haver dormit i vindre de... Arriben Dani i Juan Carlos, i partim cap a Carlet, on habiem quedat amb Ani i Álvaro per anar junts fins a Puçol.

5:00h. Una vegada arribats al lloc agafem el dorsal i els materials necessaris per a la prova. Fent cola xarrem un poc amb Salva Calvo (foto inclosa), ja que Ani té una molt bona amistat amb ell. Ja ens comenta ell el que li passaria al final de la prova. Quanta raó tenia. Li havien deixat un GPS que no s’habia ni quasi com funcionava. Finalment es perdé en molts tramos durant el trajecte, ja que les úniques senyals que hi ha en aquesta prova són les pròpies del GR10. Allí ens reunim també amb Sergi (de Carlet) que ens acompanyarà durant la primera part de la prova.

6:00h. Després de passar el control de material, deixar la borsa que ens portaran fins el final de carrera i les fotos de rigor, comencem la prova amb molta il·lussió d’estar dintre d’un altre gran repte.

Comencem els tres junts amb Sergi. La primera part és una passada per ser de nit. Cap endavant es una processó de llums rotges, i si et gires cap enrrere el mateix però blanques. Però de repent en la primera pujada tots parats. Hi havia que enfrontar una pujada de 4 metres (Pas de Guaita) i en ella vàrem estar uns 20-25 minuts esperant el nostre torn. Menys mal que l’ambient era molt bo i les rialles i comentaris eren continus. Una vegada arriba el nostre torn Dani ho puja sense problemes. Jo menys mal que Juan Carlos per darrere anava colocant-me els peus si no encara estic allí encallat. I Juan Carlos sobrat degut a la seua experiència en escalada.

Tots 4 junts arribem fins al control del km 23,10. Allí ens refresque, mengem un poc, Juan Carlos agafa els bastos i seguim endavant. Comencem un altra pujada i Sergi ens diu que seguim nosaltres endavant que ell va ha seguir el seu ritme. Aquesta és la millor decissió que es pot fer en aquestes distàncies. Nosaltres seguim endavant tots tres fins el control on dinem km 43,70. Arrós, bocadillos, begudes... i un instantet sentadets. Les cames ja comencen a estar cansades i encara no em arribat a la meitat. En eixe punt agafem a Ani i Álvaro que anaven per davant. Poc després del avituallament ens juntem amb ells. Jo ja decideixc fer la meua carrera i els comente a Dani i Juan Carlos que ja no vullc saber rés dells (jejeje). Ací hi ha que saber el ritme que pots seguir i conèixer-te i encara ens queden més de 45 kilòmetres.

Dani i Juan Carlos ja arriben els dos junts fins a meta. Jo seguixc el meu camí en solitari. En alguns controls m’agafen Ani i Álvaro, però jo decideixc tirar endavant i fer la meua carrera i al meu ritme.

A falta d’uns 8-10km, en l’última baixada trobe a un company sense llum, l’il·lumine per tal de canviar les piles, però al haver estat intentant-ho en l’obscuritat li sabia trencat el frontal. Decidim anar els dos junts amb el meu frontal. Aquestos kilòmetres es fan llarguíssims, si va ell davant de mí no es veu, si va darrere tampoc, i en molts trams és impossible el anar un al costat de l’altre. Poc a poc i en paciència arribàrem els dos junts al final, sense que ningun participant ens agafara, però perdent un temps al final d’uns 15 a 20 minuts. El company tot es demanar-me disculpes, però crec que no he fet rés que no faria un altre per mi. En aquestes carreres la competència és amb nosaltres mateixos, i mai contra el cronòmetre. A més, el companyerisme, la solidaritat i una nova amistat conpensen més que eixos 15 o 20 minuts.

Finalment aconseguim tots tres l’objectiu de baixar de 15 hores, Dani i Juan Carlos de 14h. Jo personalment em quede amb que he estat a uns 30’ d’ells si no haberem tingut l’últim problema amb el frontal.

Magnífica prova i resultat. Les conclusions són que podem fer aquestes proves amb garanties plenes d’acabar com cal, però que no hi ha que perdre el respecte, ja que són molt llargues i el cos pateix molt física i mentalment.

De segur que no és l'últim Ultra trail d'aquest any; però ara toca el triatló.

RESULTATS

81 DANIEL FUERTES GIMENO 13:59:35 09:02min/km
82 JUAN CARLOS PEREZ BOILS 13:59:36 09:02min/km
125 MARIO BOU ORTEGA 14:47:59 09:33min/km

dissabte, 14 de gener del 2012

GR10 XTREM SUPERAT

Hui dissabte, Dani, Juan Carlos i Mario, han participat al GR10 XTREM. Tots tres han aconseguit l'objectiu de baixar de les 15h en aquesta duríssima carrera que va des de Puçol fins La Pobleta (Andilla), per tal de completar els 93km de distància.

Aquesta setmana podreu veure les fotos i la crònica de la prova. Ara toca descansar.

dijous, 12 de gener del 2012

MATERIAL PER AL GR10 XTREM. FALTEN DOS DIES

Menys de dos dies ens queden per estar en la línia d'eixida del GR10 XTREM. Tres serem els esportistes de Guadassuar que participarem en aquest ultra trail, sobre una distància de 93 kilòmetres i 6800 metres de desnivell acumulat; Dani Fuertes, Juan Carlos Perez i Mario Bou.

Un nou repte és el què ens espera, i de segur què serà un dels més durs. Però també un en el què més temps estarem gaudint del que'ns agrada: l'esport i la muntanya.

I per a còrrer un ultra no sols fan falta unes espardenyes i uns pantalons. Les mesures de seguretat de la prova ens obliguen a un material necessari que tenim que portar durant tota la prova, i què ens revisaran abans, durant i al finalitzar.


El material obligatori és:
  • Identificació (DNI,...).
  • Telèfon mòbil.
  • Manta tèrmica de supervivència.
  • Dipòsit d'aigua o motxilla (mínim 500ml).
  • Llum frontal, i joc de piles de repost.
  • Llum de senyalització per darrere roja.
  • Prenda que tape el genoll, com a mínim (malla o pantaló).
  • Prenda superior de mànega llarga, o manguitos.
  • Jaqueta de mànega llarga amb caputxa (o tubular o prenda semblant).
  • Calçat apropiat per a terreny muntanyós (sabatilles trail). 
I a banda d'açò hi ha que agafar guants, compressport's, GPS, ulleres de sol, gorra, pito, barretes i gels...

El límit de la prova és de 20h. El nostre? Ens agradaria baixar de 15h, però no ens lleva la son, ni li donem importància. Del què es tracta és de passar-ho bé i de segur què ho farem.

Sols hi ha un problema. Quina serà la pròxima? Uff que por.

dimecres, 11 de gener del 2012

FOTOS MARATÓ NATACIÓ i SANT SILVESTRE GUADASSUAR


Durant aquesta i la setmana que bé anirem penjant totes les fotos del I Marató de Natació Guadassuar i la II Sant Silvestre Guadassuar. Així mateix podreu veure el reportatge que feu Tele Ribera de la Sant Silvestre.

Per accedir als àlbums teniu que anar a la pestanya habilitada a la part de dalt de la web.

Gràcies a tots per la vostra participació, col·laboració i solidaritat. Entre tots podem fer un món un poc millor.

dissabte, 7 de gener del 2012

3 ANYS D'UNA NOVA VIDA

Hui fa 3 anys de l'accident que vaig tindre en la bicicleta. La data no s'oblida, ni tampoc tot el que succeí durant aquells moments. Des que vaig volar per l'aire, els moments de veure si podia menejar les cames, la Samu, l'Hospital... y la cara de Tere quan va veure un munt de xaquetes sense veure que jo estava baix. Aquells moments de no saber que passaria amb la meua esquena, les cames, el coll i la cara.

Varen ser uns mesos molt difícils. Molts dolors i una llum que no es veia. Tot era negre.

Per sort, després de 3 anys, com em diu Tere la meua segona data de naixement, les seqüeles són quasi inexistents, encara què de vegades encara ho note. La llum ja és plena i la vida continua. Qui m'anava a dir en eixos moments tots els reptes que he aconseguit últimament, i sobretot l'il·lusió pels que venen per davant.

Una setmana ens queda per a la propera realitat. El proper dissabte Dani, Juan Carlos i jo, tindrem 93km per davant, per tal de completar la distància del GR10 XTREM. De segur que serà una de les proves més dures que em fet. Però açò, i la família ens donen la vida. 

Totes les coses en aquesta vida ens costen, però hi ha que lluitar pel que volem. El camí mai és fàcil, i està ple d'entrebancs. Però tot açò ho tenim que superar. La vida està esperant-nos i la tenim davant de nosaltres, sols hi ha que viure-la i seguir el nostre camí.

El sofriment és momentani, la glòria és per a sempre.

per: Mario Bou Ortega

dilluns, 2 de gener del 2012

RENOVACIÓ i NOVES LLICÈNCIES FEDERATIVES 2012

Ja em canviat d'any i amb ell de temporada. A partir de ja mateix ja podeu renovar les llicències (els membres del Club) o de fer les noves inscripcions tots els què ens acompanyareu a partir d'ara.

En la barra lateral podeu realitzar la vostra inscripció omplint el formulari, i una vegada registrada i acceptada ja formareu part del Club Triatló Guadassuar.

El tres en un, el més divertit, i el més segur.

Si voleu més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres en clubtriatloguadassuar@gmail.com
Club triatló guadassuar
clubtriatloguadassuar@gmail.com
GUADASSUAR - VALÈNCIA